ترخیص موز از گمرک با توجه به این که موز در رتبه دوازهم کالاهای وارداتی قرار گرفته از مسائل مهم برای بازرگانان و واردکنندگان این محصول است.
بازرگانان اکثرا موز را از کشورهایی از قبیل مکزیک، کلمبیا، کاستاریکا، اکوادور، شهر مرسین ترکیه و فیلیپین وارد ایران می کنند. در این مجموعه می توانید با بهترین ترخیص کار موز از گمرک که با انواع شیوه ترخیص موز از گمرک آشنا هستند مسیر واردات موز را به آسانی پشت سر بگذارید.
واردات و ترخیص موز از گمرک
موز از جمله کالاهای وارداتی به کشور است که به دلیل شرایط اقلیمی کشور میزان تولید آن بسیار کم و برای رفع نیاز کشور مجبور به واردات این میوه هستند.
در گذشته استان سیستان و بلوچستان توانایی کاشت این میوه را به صورت گسترده دارا بود که البته در سال های اخیر به دلیل کاهش بارندگی و بالا رفتن دما این امر میسر نیست و واردات این محصول با توجه میزان بالای تقاضای ان در بازارهای داخلی اهمیت زیادی پیدا کرده است.
در میان انواع موز وارداتی، مرغوب ترین موز از کشور اکوادور است همچنین هزینه واردات موز از اکوادور به ایران نیز نسبت به دیگر کشورهای صادر کننده کمتر است. ایران یکی از بزرگترین بازارهای صادراتی برای موز اکوادور است.
قیمت این موزها در بازارهای داخلی بسیار مناسب است وهمین امر در کنار کیفیت بالای ان ها موجب فروش بالای ان ها در این کشور شده.
پس از صادرات موز از اکوادور، موزهای صادراتی از هندوستان نیز بازار خوبی در ایران دارند. موز هندوستان به دلیل کیفیت و طعم ویژه خود در دنیا شهرت زیادی دارد.
این مصوبه هم موجب افزایش سود واردکنندگان و هم موجب تعادل در واردات و صادرات مرکبات در کشور می شود. تعرفه واردات موز مانند دیگر محصولات وارداتی، در هر سال به صورت ثابت به پایانه های گمرکی و مجموعه های بازرگانی ابلاغ می شود.
تعرفه واردات میوه های مختلف بر اساس موارد متفاوتی از قبیل نوع میوه دارای میزان متفاوتی است. برخی از میوه های وارداتی، تعرفه های بیشتر و برخی از آنها تعرفه های وارداتی کمتری دارند.
تجار باید توجه کنند که صادرات و واردات موز، مستلزم رعایت برخی نکات ضروری است. میوه موز به دلیل بافت نرمی که دارد دارای حساسیت زیادی در حمل است همچنین احتمال دارد به سرعت فاسد شود. متأسفانه فاسد شدن یک موز باعث از بین رفتن کل محموله موز می شود. یکی از مهم ترین نکات برای صادرات موز حفظ شرایط دمایی در انبارها یا کانتینرهای مخصوص حمل و نقل صادراتی است.
دمای کانتینرها نباید از ۳۰ درجه سانتیگراد بیشتر شود زیرا باعث یخ زدن موز می شود که در این صورت موجب اسیب به بافت موز می شود.
در حقیقت میتوان گفت محدوده دمای استاندارد برای نگهداری موز، توسط کارشناسان حدود ۱۳ تا ۱۵درجه سانتیگراد محاسبه شده است.
اگر به طور حتم قصد صادرات و واردات موز دارید حتماً به سالم بودن میوه ها از نظر شکل ظاهری توجه ویژه داشته باشید. وجود لکه های قهوه ای تیره بر روی موز می تواند نشان دهنده فساد محتویات داخی موز باشد.
توجه کنید که شاخه اصلی که میوه موز از آن چیده می شود تمام میوه های موز را پوشش دهد. بسته بندی استاندارد نیز اهمیت بالایی در صادرات و واردات موز دارد. بسته های مناسب برای صادرات موز باید کارتن هایی متشکل از سه یا چهار لایه مقاوم باشند.
سخن پایانی :
برای سفارشات به صورت عمده میتوانید از راه های ارتباطی زیر اقدام فرمایید: